Vill du leka mej? :)" Lowe"

Vill di leka mej?:)
Vill Vi klär på oss alla tänkbara vinterkläder vi hittar, termometern står stadigt på 18 kalla grader.
Lowe är ovanligt lättsam medans kläderna draas på en efter en.

"Men vad fina fleece kläder du har Lowe" säger jag med ett glatthumör, för nu ska det ju blir åka av igen:)
"Vet du vad" säger Lowe, "När du blir lite mindre, så får du låna dom om du vill"  "Tack Lowe, vad omtänksam du är och vad glad jag bilr:)" Tänk så liten men ändå så stor.  



Vi sålde våran bokhylla igår.
Vi hade lagt ut den på gellivare.cc för några veckor sedan och inte en kotte hade hört av sig.
Men så plöttsligt ringer telefonen och en Glad röst frågar om vi har kvar bokhyllan, lika glatt svarar jag jajemensan den står på samma ställe. Bra vi hoppar i bilen och hämtar den om en stund, vi åker från kiruna.
Appropå tid, mil och bil.

Inte fanken hade en sörlänning slängt sig i bilen och studsat 12 mil bort bara för at hämta en bokhylla över dagen. För oss här uppe i Norrland så är 12 mil ungefär som 12 kilometer där nere.
Vi åker över dan till luleå/piteå bara för att handla lite trasor och sånt medans 50 tur och retur är vad Sörlänningarna anger som årsförbrukning av mil till bilförsäkringen.
En kopp kaffe och en fralla som mest vid nilles på vägen ner, medans sörlänningen mellanlandar över natten på något trevligt ställe och laddar för de återstående milen.
Vi är många som har 10- 15 mil till sommarstugorna och en del mer därtill. 15 MIL, då är dom nästan i norrland eller norr om gävle. En evighet iaf.

Det blev en del monteringsarbete med bokhyllan med dom lyckades stänga bagageluckan och börja den korta biten tillbaka. Men så plöttsligt på mindre än några timmar, så hörde ytterligare 2 till av sig och frågade om bokhyllan.
Inte en kotte på ca 3 veckor och sen 3 st på 2-3 timmar. hmm.

Med rosenröda kinder och lite småkall om tårna återvänder vi till lägenheten efter att ha paserat "Isorejki" ett fler tal gånger. Isorejki är något slaggs fantasi ställe där Lowe brukar filosofera med de andra dagisbarnen, och vart vi än gick så var de dit vi var på väg och dit vi bara promt skulle. Isorejki, över bron över vattnet och sen var vi framme var bestämda kartvägen. Vi paserade plupp bron några gånger innan vi enades om att nu skulle det sitta fint med lite varmchoklad:)

Johanna jag älskar dig med :)


Ikväll är det lottning till Ishockey slutspelet:)

Jag är övertygad om att det kommer bli så här:


Färjestad väljer Brynäs. Slutar 4-1 i matcher

Linköping väljer Skelefteå. Slutar 4-3 i matcher

Frölunda tar Timrå- slutar 2-4 i matcher

Hv71 får nöja sig med Luleå. slutar 4-1 i matcher

Sen får man packa massäck och leta sig ända ner till norrlandslaget Timrå för att se slutspelshockey.
Eller vänta nu, Norrland och Timrå? Timrå , Norrland tydligen!
Det är inte lätt att hålla reda på alla våra grannar här uppe i norr.

Nej, nu ska jag kika vidare på morots och paprika dekorationen på barnkanalen. Tydligen en kines som tillverkar en blombukett av enbart grönsaker. som han sen formar och trollar med. Intressant?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0